Ceviche peruwiańskie

Przepis:

Przygotować sok z 4 limonek i 0,5 pomarańczy (150 ml).

500 g świeżego filetu z okonia morskiego, morszczuka lub łososia (oczyszczonego z ości) pokroić w kostkę (2 x 2 cm), ułożyć w misce, posolić i wymieszać z posiekaną w piórka i blanszowaną czerwoną cebulą, natką kolendry i pokrojoną papryczką chili.

Całość zalać przygotowanym sokiem, dokładnie wymieszać i odstawić na 10 do 30 minut, co jakiś czas mieszając. Odcedzić sok, dodać do niego 3 łyżki mleczka kokosowego i wymieszać.

Podawać z: obgotowaną marchewką, lekko obgotowanymi batatami, kukurydzą, kiełkami słonecznika. Przed podaniem ułożone na talerzu Ceviche z dodatkami, polać sosem i oprószyć pieprzem.

Ceviche Peruwiańskie na majówkę
Składniki:
  • 4 limonki
  • 0,5 pomarańczy
  • świeży filet z okonia morskiego (morszczuka lub łososia) 500 g
  • czerwona cebula
  • kolendra (świeża)
  • chilli
  • mleczko kokosowe (3 łyżki)
  • sól i pieprz

45 MINUT

2-4 PORCJE

110 kcal/100 g


Ceviche to idealny, szybki i zdrowy zamiennik dla grillowanych mięs.


Nie przechowywać.


Zaskocz przyjaciół na majówce

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Google Plus